contact 

 

DAKINA

 

Kina

Tel: +31 (0)6 24260288

Email kinayogini@gmail.com   www.dakina.nl

 

Bank NL16 INGB 0005864934 t.n.v. C E Broekmans

KVK 273474200 

 

 


Den Haag
The Netherlands

0031624260288

Critical Alignment Yoga, Critical Alignment Therapie, Critical Alignment Retreat Portugal, Yoga Years, Archipelbuurt Den Haag Centrum, Studio Dakina, Yoga goed voor je rug, Yoga vakantie Portugal, Acro Yoga on the beach, Scheveningen, Run & Yoga on the Beach, My Sport & Yoga. Critical Alignment Therapy, Critical Alignment Yogaweek, hoofdstandbankje, yoga voor rugklachten. Boogje, rolletje, stripje

 

DSC_7892.jpg

Critical Alignment Therapy

Voor wie?

De therapievorm ontwikkeld vanuit Critical Alignment Yoga richt zich op:

 •  Puur lichamelijke klachten die uitgaan van de wervelkolom: rugpijn, nekpijn, whiplash, RSI (CANS), pijn aan de schouders, hernia, bekkenklachten maar ook aan de wervelkolom gerelateerde klachten in armen en benen, zoals uitstraling, pijn of krachtverlies. 

• Stressgerelateerde klachten zoals ademhalingsstoornissen, vermoeidheid en burn-out. 

• Preventie ter verbetering van de houding of 'gewoon' niet lekker in je vel zitten.

De lessen zijn geschikt voor eenieder die gemotiveerd is om inzicht te krijgen in zijn of haar klacht en zelfstandig wil leren oefenen ter bestrijding ervan.

Het ontstaan van klachten

Natuurlijke vrijheid en lichtheid van bewegen worden ervaren als de beweging van gewricht naar gewricht en van wervel naar wervel kan worden doorgegeven.

Als deze doorgifte minder vloeiend is of niet meer goed functioneert wordt de keten van bewegen doorbroken. Het lichaam compenseert het gebrek aan beweging op de ene plek met extra mobiliteit op een andere plek waardoor overbelasting kan ontstaan. De natuurlijke ‘alignment’ van het lichaam raakt hierdoor verstoord. Dit proces wordt vaak versterkt wanneer we aan meer stress onderhevig zijn.

Een gebrek aan bewegingsvrijheid gaat samen met gespannen en verharde spieren – wat ten koste gaat van de zenuwaansturing naar de huid, organen en spieren – en met krachtverlies. Ook stromen de bloedsomloop en de ademhaling minder vrij. Uiteindelijk kan de overbelasting resulteren in klachten en pijn.

 

 

De methode

Critical Alignment Therapie richt zich op het herstellen van de natuurlijke alignment. Het oplossen van spanningen die het lichaam in de loop van de jaren heeft opgeslagen. staat aan de basis van de oefeningen.

Zodra verharde spieren zich ontspannen, kan de mobiliteit van het lichaam toenemen; gewrichten komen in beweging en de bewegingsvrijheid wordt groter. Als laatste element wordt er een kracht opgebouwd die de natuurlijke houding ondersteunt.

Door het lichaam op deze manier weer in balans te brengen kunnen klachten zich structureel oplossen.

In de lessen leer je je bewust te worden van jouw persoonlijke bewegingsvoorkeuren en maak je kennis met hoe je omgaat met de spanningspatronen (stress) die daaraan ten grondslag liggen. Je leert ontspanning lichamelijk te maken. Vervolgens ervaar je hoe je zelf via de oefeningen de balans weer kunt herstellen. Het geeft je een ‘tool’ in handen om klachten structureel op te lossen en terugval te voorkomen.

Aan de slag

Wanneer je wilt beginnen, kun je een afspraak maken voor een intake. Deze duurt een uur. Zo is er genoeg tijd om te vertellen wat er precies aan de hand is. Naar aanleiding van een aantal testen krijg je een persoonlijk advies en een theoretische uitleg die je meer inzicht geeft in wat Critical Alignment Therapie voor jou zou kunnen betekenen. Vervolgens gaan we fysiek aan de slag opdat je ook direct aan den lijve kunt ervaren wat er kan veranderen. Daarna stemmen we samen af hoe we het hersteltraject gaan vormgeven. 

Persoonlijke ervaring

"Dit werkt beter dan Cesartherapie en Mensendieck bij elkaar!"

"Ik kwam binnen met veel pijn aan mijn onbeweegbare rug door een flinke hernia... Zo blij dat ik iets kan DOEN om mezelf beter te maken, om mezelf te helpen weer beweeglijk te worden. En dat ik in dit doen ook heel veel moest loslaten leerde ik en mijn lijf. Met dit loslaten, hernieuwde kracht en aandacht kreeg ik beetje bij beetje meer vertrouwen terug in mijn lijf. werd ik rustiger en werd ik sterker. Bewegen lukt weer, het lijf begrijpt weer! Dit alles maakt me zo blij. Het geeft me energie en vrijheid om te leven en om te doen. Wat een feest!"