contact 

 

DAKINA

 

Kina

Tel: +31 (0)6 24260288

Email kinayogini@gmail.com   www.dakina.nl

 

Bank NL16 INGB 0005864934 t.n.v. C E Broekmans

KVK 273474200 

 

 


Den Haag
The Netherlands

0031624260288

Critical Alignment Yoga, Critical Alignment Therapie, Critical Alignment Retreat Portugal, Yoga Years, Archipelbuurt Den Haag Centrum, Studio Dakina, Yoga goed voor je rug, Yoga vakantie Portugal, Acro Yoga on the beach, Scheveningen, Run & Yoga on the Beach, My Sport & Yoga. Critical Alignment Therapy, Critical Alignment Yogaweek, hoofdstandbankje, yoga voor rugklachten. Boogje, rolletje, stripje

 

Studio Kina225.jpg

Critical Alignment Yoga

Over de yoga stijl

Critical Alignment Yoga kenmerkt zich door zijn heldere techniek en de mogelijkheid om deze voelbaar te maken.

Het lichaam heeft enerzijds vaak de neiging om weerstand te omzeilen. Hierdoor neemt de bewegingsvrijheid van het lichaam steeds meer af. Aan de andere kant dwingen we vaak op wilskracht de beweging af, waardoor we aan de ontspanning voorbij kunnen gaan en kunnen verharden.

Door de weerstand op te zoeken, er vervolgens niet uit weg te bewegen en de beweging ook niet te forceren, kom je terecht in een grensgebied. Om in dit grensgebied te kunnen blijven word je continue gevraagd met aandacht aanwezig te zijn. Dit trekt je naar het nu. Tijdens de directe ervaring in het moment kan de spanning met hulp van de ademhaling worden doorbroken en worden losgelaten. Als de verharde spieren weer in beweging komen, wordt het skelet steeds minder in een vorm ‘gedwongen’. Hierdoor neemt de mobiliteit van de gewrichten en de wervelkolom toe. Door te ontspannen binnen de dynamische houdingen krijgen de onderliggende, diepere spier- en botstructuren ook de mogelijkheid deze ontspanning actief te ondersteunen.

Vrijheid en ruimte worden weer voelbaar. De natuurlijke flexibiliteit keert terug. Veranderingen worden structureel en lichtheid wordt weer iets natuurlijks.

 

'Na 5 jaar STUDIO DAKINA en 14 jaar lesgeven focus ik nu volledig op het verdiepende werk in de vorm van CAY Intensives, Individuele sessies, de drie verdiepende Yoga Years en Retreats.'

Kina

 

Ik heb interesse in:

 

Engelse versie, 2013 Shambhala Publications

Kina in Gomukhasana, foto uit boek

Kina in Gomukhasana, foto uit boek

Over het boek

Critical Alignment Yoga werpt een verrassend nieuw licht op yoga. Yogadocent Gert van Leeuwen verbindt in zijn werkboek yoga met medisch denken, meditatieve stromingen en psychologie. Critical Alignment is een goed onderbouwde methode om zowel negatieve voorkeurshoudingen en -bewegingen als negatieve gedachtepatronen, ontstaan door de opbouw van onder andere chronische stress, te leren doorbreken. Dit kan van grote waarde zijn bij het voorkomen en oplossen van allerlei lichamelijke en psychische klachten, bijvoorbeeld problemen met het bewegingsapparaat, angsten en depressie. Het is ook behulpzaam bij het ontwikkelen van een lichte, beweeglijke en open lichaamshouding, en daarmee kan deze methode een grote positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van het ouder worden.  

Deze herziene editie behandelt in woord en beeld met grote precisie alle oefeningen, een stappenplan naar een meditatief hoger bewustzijn, elf verbindingen om de houdingen op te bouwen en het gebruik van houdingsspieren versus bewegingsspieren; tot slot verschaft het boek een complete didactische methode voor leraren en beoefenaars om uiterst doordacht lessen samen te stellen.

‘Moderne inzichten koppelen aan de traditionele manier van yoga beoefenen: dat is wat Gert van Leeuwen doet. Zijn Critical Alignment is daardoor vernieuwend en bijzonder heilzaam.’ 

Yoga Magazine

Persoonlijke ervaringen

"Ik doe al jaren lang aan yoga en ik heb minstens 10 verschillende leraren gehad maar de yoga hoe Kina die geeft wil ik niet meer missen. De lessen inspireren me om thuis aan de gang te gaan. Deze yoga heeft een subtiel, diep-inwerkend effect op mijn lichaam en geest. Ik ben blokkades tegen gekomen, waarvan ik niet wist dat ik ze had. Op een zachte manier, met aandacht en adem wordt hieraan gewerkt. De lessen brengen me ontspanning, souplesse (ik ben leniger dan ooit) en mijn kromme bovenrug wordt rechter doordat er beweging en ruimte is gekomen in de wervels. Dit werkt beter dan Cesartherapie en Mensendieck bij elkaar! Als ik oefen, sta ik moeiteloos rechtop. Dank je wel Kina!"

"De kracht is de eenvoud van de Critical Alignment Yoga, de duidelijke techniek als basis vanuit een meditatieve aansturing. Maar het gaat dieper! De techniek die Kina zich eigen heeft gemaakt geeft haar de ruimte de door haar begeleidende woorden zo aan je over te brengen dat het je werkelijk raakt. De oefening wordt een meditatie en mondt uit in een gevoel van verandering in je gevoelswereld die dagenlang mee kan gaan. Elke les is weer een verrassing en laat me vanzelf (glim)lachen."

illustraties uit Gert van Leeuwen zijn boek 'Yoga: Critical Alignment' gemaakt door Zander Dekker