contact 

 

DAKINA

 

Kina

Tel: +31 (0)6 24260288

Email kinayogini@gmail.com   www.dakina.nl

 

Bank NL16 INGB 0005864934 t.n.v. C E Broekmans

KVK 273474200 

 

 


Den Haag
The Netherlands

0031624260288

Critical Alignment Yoga, Critical Alignment Therapie, Critical Alignment Retreat Portugal, Yoga Years, Archipelbuurt Den Haag Centrum, Studio Dakina, Yoga goed voor je rug, Yoga vakantie Portugal, Acro Yoga on the beach, Scheveningen, Run & Yoga on the Beach, My Sport & Yoga. Critical Alignment Therapy, Critical Alignment Yogaweek, hoofdstandbankje, yoga voor rugklachten. Boogje, rolletje, stripje

 

DSC_4873.jpg

Deepening Yoga Year

"Ik ben diep onder de indruk van mezelf... Dat het me dit zou brengen had ik niet verwacht. Meer profound dan een lesje, een cursus of een boek. Diep in mij voelt het alsof er iets om is. En dat is profoundly okay!"

Het Deepening Yoga Year geeft je de mogelijkheid om een grote verdieping aan te brengen in de beoefening van yoga. Het biedt je een context voor de content van je yoga ervaring.

7 Critical Alignment Intensives

De technische kennis die in deze intensives wordt aangereikt, vergroot het begrip en verdiept het inzicht. De  beoefening maakt deze kennis direct lichamelijk toetsbaar en verruimt daardoor de gevoeligheid van het lichaam. Tegelijkertijd keert deze nieuwe informatie ook weer terug naar de hersenen. Zo worden lichaam en hersenen gevoed en kan het bewustzijn zich verruimen. Het samenspel van begrip en ervaring maakt dat de yoga zich ook wezenlijk begint te verdiepen, lichaamseigen te worden. Door een jaar lang tijd en ruimte aan jezelf te geven, kom je in een proces van merk-, voel- en zichtbare veranderingen terecht. Zo verdiept de yoga zich in meerdere aspecten van je leven.

Naast de intensives is het aan te raden wekelijkse lessen te volgen. Zo ontstaat er een constante in je oefenen waardoor het lichaam minder makkelijk terugvalt in bekende spanningspatronen. Als een dagelijkse  ophoping van spanning minder kans heeft, begin je dieper te gaan dan de ‘surface-stress’. Oude en chronische spanningen komen naar de oppervlakte en kunnen worden losgelaten. Je begint te ontspannen op wezenlijker niveau, wat direct resulteert in meer bewegingsvrijheid en flexibiliteit. De ruimte in het lichaam laat je weer lichtheid ervaren en meer ruimte in je hoofd geeft meer helderheid.

7 Individuele sessies

De individuele sessies helpen je jouw lichaam specifieker in kaart te brengen. Ieder lichaam heeft zo zijn vrije of juist stijve gebieden, herkenbare stressgevoelige zones of beperkingen in bewegingsvrijheid of kracht. Hier gaan we mee aan het werk waarbij de oefeningen worden afgestemd op je vraag, interesse of klacht. Zo leer je zelfstandig ook uit de voeten te komen als basis voor je eigen beoefening thuis.

7 Groepssessies

De processen die in werking worden gezet door de yoga, zijn individueel verschillend maar vaak zeer krachtig. Ze werken dieper, langer en op meer niveaus door dan de tijd die je op de mat spendeert. In deze lessen lopen we een stukje gezamenlijk op en is er ruimte om ervaringen te delen. Verder krijg je onder andere met behulp van schrijven en het behandelen van specifieke thema’s een handleiding om de processen die spelen te onderzoeken, te herkennen en te verwoorden. 

Yoga Retreat Portugal

Midden mei of begin oktober, dompel je jezelf een week lang onder in de zon, zee, natuur, lekker eten, het zwembad en yoga. In het jaar tot nu toe heeft zich een focus afgetekend die zich tijdens deze week kan vertalen naar grote veranderingen. Met het ontbreken van werk-, kook- of huis-stress is het een week voor jou alleen, samen met anderen. Deze retreat week is niet verplicht maar wordt wel aanbevolen.


Overzicht

Tijdvlak: september 2019 - juli 2020

Het jaar bestaat uit de volgende elementen:

 • 7 groepssessies van 3 uur op de vrijdag avond van 19.00 - 22.00 uur.

 • 7 Critical Alignment Intensives op zaterdag van 10.00 - 14.00 uur.

 • 7 individuele sessies van 1 of 1,5 uur.

 • Eigen beoefening thuis (afgestemd met deelnemer).

 • Documenteren proces in de vorm van proceslogboek.

 • Yoga Retreat Portugal 5-12 oktober 2019, 9-16 mei 2020 of de Living Yoga Retreat van 16-23 mei 2019 (inclusief Yoga, maaltijden en accommodatie).

 

Kosten

€ 1125 Yoga Year zonder Retreat op basis van individuele sessies van 1 uur

€ 1350 Yoga Year zonder Retreat op basis van individuele sessies van 1,5 uur

Optioneel Retreat Portugal (is met 10% korting, € 80 meerprijs voor huisje alleen) 

Het bedrag kan worden betaald in 3 termijnen, aanbetaling bij inschrijving is €200 en ga je akkoord met wat hier staat.

 

Data groepslessen '19-’20

 • Vrijdag 27 september

 • Vrijdag 8 november

 • Vrijdag 13 december

 • Vrijdag 17 januari

 • Vrijdag 13 maart

 • Vrijdag 5 juni

 • Vrijdag 3 juli

Tijd

19.00-22.00 uur

 

Data Intensives

Zie Intensives

7 intensives naar keuze op zaterdagen

 

Locatie

Sumatrastraat 265, Den Haag

 

Individuele sessies

Met Kina af te stemmen in de weken rondom de groepslessen.