contact 

 

DAKINA

 

Kina

Tel: +31 (0)6 24260288

Email kinayogini@gmail.com   www.dakina.nl

 

Bank NL16 INGB 0005864934 t.n.v. C E Broekmans

KVK 273474200 

 

 


Den Haag
The Netherlands

0031624260288

Critical Alignment Yoga, Critical Alignment Therapie, Critical Alignment Retreat Portugal, Yoga Years, Archipelbuurt Den Haag Centrum, Studio Dakina, Yoga goed voor je rug, Yoga vakantie Portugal, Acro Yoga on the beach, Scheveningen, Run & Yoga on the Beach, My Sport & Yoga. Critical Alignment Therapy, Critical Alignment Yogaweek, hoofdstandbankje, yoga voor rugklachten. Boogje, rolletje, stripje

 

IMG_4305.jpg

Expressing Life Groups

 
 
 
And the Kyroot said:

In its bare essentials the Work is the art of seeing into one’s own nature, and it leads the way from ignorant bondage to freedom.
— Jan Cox

EXPRESSING LIFE GROUPS is gericht op het uitdrukken van wat er werkelijk in je leeft, op wakker worden, op je levend voelen. Hierbij maken we gebruik van werkvormen uit de wereld van de stemexpressie, improvisaties in ritme en dans en houding en beweging met stem en in stilte. Goed of mooi kunnen zingen is niet belangrijk, wél de bereidheid om te spelen en te experimenteren.

De setting van Expressing Life Groups:

  • kietelt je bewustzijn,
  • is speels, uitnodigend en dynamisch
  • maar ook gedurfd, uitdagend en grensverleggend.

Impressies

Zoals voeding en zuurstof voor ons lichaam onmisbaar zijn, zo zijn de indrukken uit de wereld om ons heen als we goed observeren, de belangrijkste voedingsbron voor onze psyche. We besteden er echter nauwelijks aandacht aan. We beschouwen ze, net als onze ademhaling, als ‘een vanzelfsprekendheid’. Tot op zekere hoogte klopt dat. Het ‘gaat inderdaad vanzelf’, anders zouden wij hier geen leven hebben.

Echter, de kwaliteit van onze indrukken bepaalt onze innerlijke beleving. Het leven vanuit de routine van alledag geeft keer op keer dezelfde impressies, die dan steeds vlakker worden. Op den duur kan dat zich uiten in een gevoel  van eentonigheid, verveling of lusteloosheid.

Horizontale en verticale lijnen

Op de horizontale – aardse - lijn ligt onze dagelijkse routine, gecultiveerd en geconditioneerd.  De verticale lijn vertegenwoordigt de meer subtiele energie van onze innerlijke bronnen.

In ons leven hebben we de verantwoordelijkheid voor ons lichaam en voor de verschillende rollen die we vertolken, zoals de rol van vader of  of moeder, kind, partner, broer of  of zus, buur en werknemer. Dat zijn posities waarmee we ons doorgaans sterk identificeren.

Wie we werkelijk zijn ligt op de verticale lijn, onze binnenwereld. De impressies, die we vanuit deze lijn ontvangen zijn van een volstrekt andere orde dan onze impressies op de horizontale lijn. Er zit een verfijnde levendigheid in, een scherpe alertheid, die je nooit meer vergeet en het zijn juist deze indrukken, die je bewuster maken van wie je wérkelijk bent.

Expressing Life Groups richt zich op verticaliteit  op de horizontale lijn. We besteden aandacht aan integratie van beide lijnen. 

 

Begeleiding

Kina Broekmans (1980) & Paul Penders (1951)

Beiden volgden o.a. de beroepsopleiding stemexpressie bij Marius Engelbrecht. Kina is daarnaast yoga docent en therapeut en Paul organisatieadviseur, businesstrainer en –coach. Enthousiasmeren, inspireren, experimenteren en leren zijn kenmerkend voor hun begeleiding.

Data

(KENNISMAKINGS)DAG:

7 juni

STUDIO DAKINA, Den Haag

Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Lunch zelf meenemen.

Kosten

Kennismakingstarief: 60 euro (incl. btw) per dag.

Ervaring Expressing Life Group:

"Een verrassende workshop! Door de respectvolle en kundige leiding van Kina en Paul en door het werk zelf ontstond een sfeer van onderling vertrouwen, respect en warmte.De groepsessies en de individuele sessies waren goed en mooi om mee te maken. Mijn ervaringen vond ik heel verrassend. In mijn ‘solo’ werd ik na een zuchtend begin geleidelijk vrijer. Een oude blokkade in mijn bovenrug raakte ik zo maar kwijt door hem van me af te schudden. Iets later zat pijn in mijn keel in de weg. De steun van Kina hielp me om vrijer, zingender en zeer krachtig van me te doen horen. De keelpijn was weg! Ik wist niet dat dit met zo weinig moeite kon gebeuren. De kracht die ik voelde was indrukwekkend, de zachte energie die daarna kwam heel fijn. De aandacht van en voor mijn groepsgenoten was warm en ik overdrijf niet."